...Paul Harris, 1905 yılında Şikago şehrinde dünyanın ilk Rotary kulübünü kurdu ve organize etti. Ama kulübün ilk başkanı kendisi olmadı. Aynı kulübün kurucu üyelerinden olan Silvester Schiele ilk Rotary kulübünün ilk başkanıdır.
...1910 yılına gelindiğinde, kulüp sayısı 16'yı bulmuştu ve bunların birleştiği topluluğa Milli Rotary Kulüpleri Derneği adı verildi. Birkaç yıl sora kulüplerin sayısı ve ülkeleri artıp Kanada, İngiltere, Irlanda ve Iskoçya'da Rotary kulüpleri kurulunca Uluslararası Rotary Kulüpleri Derneği adını aldı. 1922 yılında ise, "ULUSLARARASI ROTARY" benimsendi. 1910 yılında Rotary kulüplerinin uluslararası olarak örgütlenmesi sırasında başkanlığa seçilen kişi Paul Harris olmuştur. Bu görevde iki yıl süreyle 1910 yılından 1912 yılına kadar çalıştı. Böylece ilk kurduğu kulübün başkanı olmayı kabul etmeyip bir başka kişiyi layık görme alçak gönüllülüğünü gösteren Paul Harris, Uluslararası Rotary gibi dünya çapındaki bir kuruluşun seçilmiş ilk başkanıdır.
Dünyada ilk Rotary Kulübü toplantısı Amerika Birleşik Devletlerinin lllinois Eyaleti, Şikago kentinde 23 Şubat 1905 tarihinde yapıldı.
...İlk Rotary Konvansiyonu, 1910 yılında Şikago'da yapıldı.
...ABD dışında kurulan ve kabul edilen ilk Rotary Kulübü 1910 yılında Kanada, Manitoba Eyaletinde Winnipeg Rotary Kulübüdür.
...Kuzey Amerika dışında kurulan ilk Rotary Kulübü, 1911 yılında Irlanda'da kurulan Dublin Rotary Kulübüdür.
...Konuşma dili İngilizce olmayan ilk Rotary Kulübü 1916 yılında kurulan Küba'da Havana Rotary Kulübüdür.
...1918 yılında Uruguay'da kurulan Montevideo Rotary kulübü Güney Amerika'daki ilk kulüpdür.
...Asya'da kayıtlı ilk Rotary Kulübü, 1919 yılında Filipinlerde kurulan Manila Rotary Kulübüdür.
...Afrika kıtasında kayıtlı ilk Rotary Kulübü, 1921 yılında Güney Afrika'da kurulan Johannesburg Rotary Kulübüdür.
...Avusturalya kıtasında kayıtlı ilk Rotary Kulübü, 1921 yılında kurulan Melbourne Rotary Kulübüdür.
...“Valilikten gelen ilgili yazıda, 6 Ekim İstanbul'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun yıl dönümü ile ilgili olarak 5-6 Ekim 2009 tarihinde akşamları yanacak şekilde Sultan Ahmet Camiine ‘Ordumuza Şükran Borçluyuz', Süleymaniye Camii'ne ‘Ne Mutlu Türküm Diyene', Eminönü Yeni Camiye ‘Milli Birlik Esastır', Üsküdar Cedit Valide Camiine ‘Kurtuluşun Kutlu Olsun', Eyüp Sultan Camiine ‘Önce Vatan', vecizeleri ile Cumhuriyet'in 86. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde ise Sultan Ahmet Camine ‘Çapraz Bayrak', Süleymaniye Camine ‘Yaşasın Cumhuriyet', Eminönü Yeni Camiye ‘Türk, Öğün, Çalış, Güven', Üsküdar Cedit Valide Camiine ‘Cumhuriyet Fazilettir', Eyüp Sultan Camiine ‘Milli Birlik Esastır' vecizelerinin 28-29 Ekim 2009 tarihlerinde akşamları yanacak şekilde mahya olarak yazılması istenmektedir. Bu çalışmalar sırasında mahya ekibine gerekli kolaylığın gösterilmesi için ilgililerin talimatlandırılmasını arz ederim.”http://www2.8sutun.com/Olay-mahyalarin-altindaki-gizli-plan_55925-haberi.html